Drone

Drone ile Sinematik Video Çekimi Düzenleme

Drone ile Sinematik Video Çekimi Düzenleme. Bir Drone ya da İnsansız Hava Aracı (İHA), oluşturduğunuz video ya daha fazla boyut katabilir.

Sinematik Düzenleme ile Drone Video Çekimlerinizi Öne Çıkartın

Drone görüntüleri, YouTube ve Vimeo gibi platformlarda çok fazla görüntüleniyor ve Sinematik Videografi elde etmeye çalışıyorsanız, yaratıcı donanımlarınızı onlarla birlikte çalıştırabilirsiniz.

Film repertuarınıza bir drone ekledikten sonra deneyebileceğiniz çeşitli açılar ve keşfetmeye değer çok fazla derinlik var.

Size bu sinematik çekimleri üretmek için en iyi ipuçlarından ve püf noktalarından ve video işlemede nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Sinematik Video Çekimlerinde Yavaş ve Düzenli Olun

Pilotluk becerilerinizin iyi olduğunu varsayalım, bu harika! Ama bizler gibiyseniz ve drone kullanmaya yeni başlıyorsanız, yavaş ilerlemenizi öneririz. Yavaş ve sabit hareketler, çekimlerinize sinematik bir hava katar.

Efekt eklerken filigransız ücretsiz bir video düzenleyici kullanarak çekimlerinizin hızını değiştirebilir ve daha sonra buna sonradan işleme ekleyebilirsiniz. Ancak manzara çekerken ideal olarak yavaş öne ve arkaya doğru hareketler istersiniz.

Göz Atın: Videografi ve Hava Fotoğrafçılığı İçin Alabileceğiniz 8 Drone

Yan hareketler Drone Videografisi ‘nde çok yaygın değildir ve ilginç bir bakış açısı sağlar. Bunlara strafing shot denir ve gerçekten göze çarpar.

Çekimlerde Günün Saatini ve Hava Durumuna Dikkat Edin

Açık havada çekim yapmak için insansız hava araçları kullandığımız aşikar. Ancak havayı dikkate almalıyız.

Gün doğumu ve gün batımı zamanlamaları, aydınlatma ortaya çıktığı ve gölgeler ayrıntılı olduğu için en iyisidir. Çekim yaptığınız yer, sıcaklıklarla birlikte dikkate alınmalıdır.

Sabahın erken saatlerinde kar yağdığı yüksek rakımlarda çekim yapıyorsanız, drone’nuz yoğunlaşmadan donabilir ve lens görünümü sis nedeniyle engellenebilir.

Buna karşı dikkatli olun ve çekim yapacağınız günün zamanlamasını planlayın.

Drone ile Sinematik Video Girişi Ekleyin

Her filmin bir girişle başlaması gerektiğine inanıyoruz. Sinematik videolar, metin veya başlık dizileri ve ilgi çekici film müzikleri ile açılır.

Giriş yapmakta yeniyseniz ve yardıma ihtiyacınız varsa, en iyi promosyon video oluşturucusuna yatırım yapmanızı öneririz.

Ücretsiz Video Editörü Fırsatı: Aiseesoft Total Video Converter Ücretsiz Lisans

Ancak deneyimli bir video editörü veya film yapımcısıysanız, nasıl intro yapacağınızı zaten biliyorsunuzdur. Zamanınız kısıtlıysa, video üretiminizi hızlandırmak için intro yapımcısı ön ayarlarını veya şablonlarını kullanabilirsiniz.

Çoğu film yapımcısı, standart bir yazılım kullanıyor. Ancak çevrimiçi olarak kullanılabilen birçok bütçe video düzenleme yazılımı seçeneği var. Bunları keşfedin ve sizin için neyin işe yaradığını görün.

Çekimlerde İlgi Çekici Noktayı ve Alçaktan Yükseğe Çıkmayı Deneyin

Dorunun uçuş ayarlarına bakın. Muhtemelen, bir POI modu mevcuttur. Buna İlgi Çekici Nokta denir ve çekimin çalışma şekli, konunuzun net bir görüntüsünü alır ve onu çerçevenin görüşünde tutmak için yavaşça daire içine alır.

SEE: Drone FPV Kamera Teknolojisi Nedir ve Kullanım Alanları

Alçaktan yükseğe eğimli çekim, dronu, kamera aşağı bakacak şekilde (yerden yaklaşık 1 fit yukarıda) yere yakın şekilde uçurduğunuz başka bir sinematik tekniktir.

Bunu yaparken yukarı doğru uçurup lensi yukarı doğru eğerek manzarayı ortaya çıkarırsınız. Bu çekim, çok sayıda etkiye sahip olan herhangi bir sinematik drone açılışı veya gösterim oluşturmak için harikadır.

Rüzgarlı Günlerde Drone Çekiminden Kaçının

Rüzgarlı günler, drone çekimlerinizde bozulmalar veya korkunç efektler oluşturabilir.

Belirli bir dereceye kadar düzeltmek için After Effects gibi yazılımlarda çarpıtma dengeleme ayarlarını kullanabilirsiniz, ancak yine de fark edilir olacaklar.

Rüzgar hızının 20 mil / saatten fazla olduğu günlerde çekim yapmaktan kaçınmak iyi bir kuraldır. Drone’lar 25 mph ila 30 mph rüzgar hızlarında çalışabilecek şekilde derecelendirilmiş olsa da, o günlerde kayıt kalitesindeki düşüş buna değmez.

Film çekerken titreyen görüntüleri düzeltmek için post prodüksiyon yaparken After efektlerinde Çarpıtma Sabitleyici efektini kullanmanız gerekecektir.

Başka bir yol da drone’unuzla bir gimbal kullanmaktır. Ancak daha yüksek hızlarda çekim yaparken biraz titreme kaçınılmazdır, bu nedenle birkaç düzenleme yapmanız gerekecektir.

Sinematik Video Çekimlerinizi Eklentilerle Renklendirin

Çekimlerinizi renklendirmek için önerdiğimiz bazı araçlar After Effects ve Da Vinci Resolve ‘deki Colorista eklentisidir.

Kullanımı kolay renk derecelendirme şablonları almak için After Effects için Magic Bullet paketini kullanabilirsiniz. Sinematik bir görünüm hedeflediğiniz için, internette bulunan bazı şablonları deneyip ayarlarla oynayarak başlayabilirsiniz.

Drone Video Düzenlemenize Kaliteli Müzik ve Ses Efektleri Ekleyin

Video ve drone söz konusu olduğunda ses çok önemlidir. Çoğu dron ses kaydetmez ve ses eklemenin bir yolu müzik parçalarını eklemektir.

Drone Sinematik Video Çekimi düzenleme için Creative Commons Lisansı ile birlikte gelen telifsiz müzik dosyalarını veya sesleri kullanabilirsiniz. Bunlar, herhangi bir telif hakkı ihtarını veya yasal sorunları önleyecektir.

Rüzgar sesi, bas notaları, yanan odun, doğa unsurları, kafe ve şehir ses efektleri gibi ses efektleri arıyorsanız, internette birçok seçenek bulabilirsiniz. Keşfetmek için zaman ayırın.

Deklanşör Hızını Ayarlayın

Yere yakın çekim yaparken deklanşör hızınızı karenin 100’ünde düşürmek istersiniz. Karenin 250’ye çıkmasını önerdiğimiz en yüksek değerdir. Bunun ötesinde herhangi bir şey size yanıp sönme etkisi verecektir.

Arazi veya hava koşulları nedeniyle yüksek bir deklanşör hızında çekim yapmaktan başka seçeneğiniz yoksa, seçtiğiniz tercih edilen video prodüksiyon paketinde flaşı yumuşatmak için çekimlerinize hareket bulanıklığı ekleyin.

Çekim yaparken en düz görüntü profilini kullanın çünkü bu, çekimleriniz için dinamik bir hava aralığı sağlayacaktır.

Çekimlerinize daha fazla piksel yoğunluğu verdiği için 4K çözünürlükte çekim yapmanızı da öneririz. Daha fazla piksel yoğunluğu, çekimlerinizde daha fazla ayrıntı ve netlik anlamına gelir.

Drone ile Sinematik Video Çekimi Düzenleme Sonuç

Bu anlatılanlar Drone ile sinematik çekimler yapmanın temellerini kapsar. Yapacak daha çok şey var ama bunlar başlamanı sağlayacak.

Sinematik çekimleriniz için kullanmak üzere ücretsiz drone görüntüleri arıyorsanız, InVideo video kitaplığı gibi internetteki alanları keşfedebilirsiniz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Devletin verdiği ücretsiz drone sürüş eğitimini tamamlayıp sürüş ehliyetimi almıştım. Ama kullanımı tam anlamıyla öğretmiyorlar tabii, sitenizdeki değerli yazılar için teşekkür ederim bilgi katayım.

  2. Bende amatör olarak drone kullanıyorum. Acemiliğimi atarsam profesyonel bir cihaz almayı düşünüyorum. Yazı da gayet açıklayıcı olmuş, tebrikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu