M2M Nedir? M2M IoT Arasındaki Farklar Nelerdir?
M2M Nedir? M2M IoT Arasındaki Farklar Nelerdir? Makineden makineye ya da kısaca M2M, insanlar tarafından manuel müdahale olmaksızın cihazlar arasındaki etkileşimi ifade eder.
M2M Nedir?
M2M Nedir? M2M, endüstriyel makineler, sensörler, varlıklar ve biz insanlar arasında iletişimi mümkün kılan teknolojileri ifade eder.
İletişim, verileri yakalayan ve kablosuz (veya kablolu) olarak iletebilen bir makinenin içine yerleştirilmiş akıllı bir cihaz kullanılarak mümkün kılınır. Bu veriler daha sonra örneğin performansı izlemek, sorunları takip etmek ve uyarmak ve çıktıyı iyileştirmek için birçok şekilde kullanılabilir.
M2M teknolojisi, makinelerin bilgileri paylaşmasına ve hatta eylemleri koordine etmesine ve gerçekleştirmesine olanak tanır. Bütün bunlar, özerk bir şekilde olur.
M2M teknolojisi ilk olarak üretim ortamlarında benimsendi. Daha sonra sağlık, ticaret ve sigorta dahil olmak üzere diğer birçok sektör tarafından benimsendi. M2M neredeyse sonsuz bir uygulama alanına sahiptir.
Bazı örnekler: lojistikte uzaktan kontrol, enerji sayacı okuma, ATM makineleri, sağlık izleme ve çok daha fazlası.
İlginizi Çekebilir:
- Piezoelektrik Basınç Sensörü Nedir? Sensör Çalışma Prensibi
- Drone ve Robot Basınç Sensörleri Uygulamaları
- Hidrojen Endüstrisi ve Elektrik ile Hidrojen Üretebilen Yeni Enzim Sistemi
- Enerji Sektörünü Etkileyecek En Önemli Konu Sürdürülebilirlik
- Endüstri 5.0 Nedir? Çalışma Ortamı Nasıl Dönüşecek?
- Hiper Otomasyon ve Akıllı Otomasyonun İşletmelerde Benimsenmesi
M2M Nasıl Çalışır?
M2M teknolojisi, verileri toplayarak ve bir ağa ileterek çalışır. Sensörlü herhangi bir cihaz bir tür ağa bağlanabilir. M2M ayrıca olay dizileri tarafından belirlenen eylemleri otomatik olarak gerçekleştirmek için kullanılır. Örneğin: akıllı bir çalar saat, bir trenin iptal edildiği bilgisini ağdan alabilir. Daha sonra işe gidip gelmek için gereken ekstra süreyi hesaplayacak ve alarmı erken çalacaktır.
M2M teknolojisinin kullanım alanları genellikle M2M iletişimini benimseyen endüstriler kadar geniş kapsamlıdır (Telemetri, endüstriyel, uzaktan izleme vb.). Bununla birlikte, M2M’nin 6 temel alanı tanımlanır: RFID (radyo frekansı tanımlama), telematik, telemetri, sensör ağı, akıllı hizmetler ve M2M uzaktan izleme.
Tüm M2M sistemleri üç ana bileşenden oluşur:
M2M IoT Arasındaki Farklar Nelerdir?
M2M, Nesnelerin İnterneti ‘nin (IoT) temelidir. İki terim genellikle birbirinin yerine kullanılır. Ancak, aynı değiller. IoT, M2M gerektirir, ancak bunun tersi doğru değildir.
Her iki terim de bağlı cihazların iletişimi ile ilgilidir. M2M sistemleri genellikle kapalı bir ağda konuşlandırılır. IoT sistemleri, farklı sistemleri tek ve daha geniş bir ağda koordine etmek için kablosuz bağlantılar kullanır.
M2M ve IoT Arasındaki Bağlantı
M2M, genellikle Nesnelerin İnterneti’nin (IoT) bir alt kümesi olarak anılır. IoT her şeyin – nesneler, makineler ve insanlar – birbirine bağlı ve iletişim halinde olduğu, fiziksel ve dijital dünyaları birleştirdiği, tüketicileri, işletmeleri, kuruluşları ve endüstrileri ve tüm şehirleri içeren geniş bir gelecek vizyonu olarak tanımlanıyor.
Buna karşılık, M2M daha çok makineleri, araçları, monitörleri ve sensörleri M2M iletişimini sağlayan akıllı cihazlarla donatmakla ilgilenir.
M2M Teknolojisinin Faydaları Nelerdir?
M2M teknolojisi ileri derecede çok yönlüdür ve çeşitli özellikler ve avantajlar sunar:
Bizimle iletişime geçmekten ve yorum yazmaktan çekinmeyin…
Düşük enerji, hızlı veri ve düşük maliyet tercih sebepleri..