Hiper Otomasyon, IoB Veri Güvenliği
Hiper Otomasyon, IoB Veri Güvenliği. Hiper Otomasyon, Davranış İnterneti ‘nin güvenliğini nasıl sağlayabilir?
Hiper Otomasyon, süreç otomasyonunun bileşenlerini bir araya getiren trend olan bir teknolojidir. Dijital teknolojilerin bir dizi güçlü olarak AI, makine öğrenme, RPA, hyperautomation, insanlara karmaşık otomatikleştirir görevler öğretir.
2021’deki en önemli stratejik teknoloji trendi olan Davranış İnterneti (IoB) için çok önemli bir çözüm olarak düşünülebilir. IoB, çeşitli yeni veri kaynaklarıyla sonuçlanan cihazların ara bağlantısı olan Nesnelerin İnternetinden (IoT) genişler.
IoT insanları ve davranışlarını birbirine bağlamaya odaklandığı için, IoB ‘nin yaygınlaşacağı ve 2023 yılına kadar küresel olarak 3 milyardan fazla insanın etkisi altına gireceğini tahmin ediliyor.
Davranış İnternetini (IoB) Anlamak
Davranış interneti, davranışları etkilemek için verileri kullanmakla ilgilidir. Bir dizi veri kaynağından veri toplar. Şirketler, müşteriler tarafından sağlanan uygulamaları aracılığıyla veri toplar. Ancak daha sıklıkla, bağlı cihazlar arasında paylaşarak müşteri olmayan bilgileri toplarlar.
Bugün kullandığımız teknolojiyle çalışan her cihaz, veri toplama için bir ağ geçidi görevi görebilir. Örneğin bir akıllı telefon, bir kişinin çevrimiçi hareketlerini ve gerçek hayattaki coğrafi konumunu takip edebilir. Ve bundan sonra, şirketlerin akıllı telefonlarını dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar, sesli asistanlar gibi ev içi cihazlara, ev veya araba kameralarına ve hatta cep telefonu kayıtlarına bağlamaları karmaşık değildir.
Bu veriler veya bilgiler daha büyük riskler oluşturabilir. Çünkü “daha fazla veri olduğunda, doğası gereği daha fazla risk vardır”. Davranış interneti çeşitli kaynaklardan gelen verileri topladıkça, birleştirdikçe ve işledikçe, siber suçluların tüketici davranış kalıplarını açığa çıkaran hassas bilgilere erişmesine izin verebilir.
Bu bağlamda, kuruluşlar yalnızca ihtiyaçlarını karşılayan verileri veya bilgileri toplamalıdır. Veri anlama ve sınıflandırma alıştırması, bir kuruluş için veri güvenliği uygulamasını iyileştirebilir. Bir Forbes makalesine göre, bir kuruluş içindeki güvenlik operasyonlarından veya veri güvenliğinden sorumlu profesyoneller için egzersiz şu şekilde görünmelidir:
- Kendinize veya ekibinize sorun: İş hedefine ulaşmak için bilgiye ihtiyacınız var mı?
- Verileri getiriyorsanız, türlerine göre sınıflandırmanız gerekir: düzenleme ve uyumluluk açısından ve verileri depolamak ve kullanmak için kontroller ve prosedürler.
- Verilere ihtiyacınız olduğuna karar verirseniz, şu soruyu sormalısınız: Bilgileri nasıl kullanıyorsunuz?
İşletmeler ayrıca getirdikleri verilerle ilgili risk azaltma ve sıklığı da göz önünde bulundurmalıdır. Zaman içinde risklerini yeniden değerlendirmek için protokoller oluşturmaları gerekir. Burası hiperotomasyonun gücünden yararlanabilecekleri yerdir.
Hiperotomasyon, işi otomatikleştirme yeteneğini yoğunlaştırır. SecOps, ITOps ve DevOps dahil olmak üzere güvenlik ve BT işlemlerine bir hiperotomasyon yaklaşımı uygulayan kuruluşlar, sağlam güvenlik, uyumluluk ve iş süreçleri oluşturabilir ve bu süreçleri otomatik olarak yürütebilir.
İnovasyon liderlerinin, yardımcı teknolojileri hiperotomasyon olarak adlandırılan bir süreçte birleştirerek RPA’nın ötesinde uçtan uca otomasyon sunmaya başlaması gerekiyor.
Dolayısıyla, hiperotomasyon, daha kolay ölçeklenebilirlik, teknolojilerin eski sistemler arasında daha sıkı entegrasyonu ve iyileştirilmiş ROI sunabildiğinden, kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin veya bireysel davranışsal verilerin açığa çıkma riskini azaltmada yapıcı olabilir.