Drone
Trending

Drone Gece Fotoğraf Çekimi ve Gece Çekimi Manuel Kamera Ayarları

Drone Gece Fotoğraf Çekimi ve Gece Çekimi Manuel Kamera Ayarları. Drone ile gece uçuşu ve fotoğraf çekimleri daha eğlenceli olabilir. Geceleri fotoğraf çekmek, kaliteli bir kamera ve drone’nuzda bazı özel ayarların manuel olarak yapılmasını gerektirir.

Drone ile Gece Fotoğraf Çekebilir mi?

Drone ile gece uçuşu, havai fişeklerin, aydınlatılmış kalelerin, gece trafiğindeki şehirlerin veya açık hava konserlerinin nefes kesici fotoğraflarını çekmenize olanak tanır. Fakat gece uçmak her zaman çok risklidir. Çünkü çevreyi gündüz olduğu gibi net bir şekilde göremiyorsunuz. Rüzgar da burada önemli rol oynar. Ne kadar yükseğe çıkarsan o kadar rüzgarlı olur.

Peki Drone’lar Gece Fotoğraf Çekebilir mi? Evet, drone’lar geceleri bile iyi fotoğraflar çekebiliyor. Drone’ların çoğu, gece fotoğrafçılığı için ayarlanması gereken belirli gece uçuş ayarlarına sahiptir. Ayarlanması gereken önemli uçuş ayarları şunlardır: Görüntü formatı RAW (DNG), ISO ayarları, mekanik obtüratör, gimbal, ön LED’ler ve tripod modu.

Drone gece fotoğrafçılığı için önemli kamera ayarları:

  • HAM (DNG) Yalnızca RAW dosyaları, JPEG’den kaçının.
  • Mekanik Deklanşör – KAPALI Bu kapalıyken, deklanşör kapandıktan sonraki küçük titreşimleri ortadan kaldıracaktır.
  • Gimbal’ı Kilitle – AÇIK Gimbal’ı pozisyonda kilitli tutar
  • Ön LED’ler – KAPALI Bu, kırmızı ışıkların kameraya girmesini durduracaktır.
  • Tripod Modu – AÇIK Bu, dronunuzu havada süper sabit tutacaktır.

Geceleri Drone İle Çarpıcı Fotoğraflar Nasıl Çekilir?

SEE: Videografi ve Hava Fotoğrafçılığı İçin Alabileceğiniz 8 Drone

Kararlı bir drone ‘nuz varsa, 3 eksenli sabitleyiciye monte edilmiş iyi bir kameranız varsa, şimdi tek yapmanız gereken iyi bir gece çekimi yapmak. Yapmanız gereken ilk şey, ayarlarınızı seçebilmeniz için manuel moda geçmek. Daha parlak bir resim elde etmek için ISO değerini 100’e veya mümkün olduğu kadar alçaltın.

Deklanşör hızını da artırmanız gerekir. Fotoğraflarınıza en fazla ışığı sürüklemek için 5 ila 8 saniyelik enstantane hızı mükemmeldir. Bunu yapmak için , doğru olanı elde edene kadar farklı enstantane hızlarını test ederek başlayın. Her şey elde etmek istediğiniz sonuca, uçuştaki stabiliteye veya rüzgara bağlıdır.

Fotoğraflarınıza kırmızı renk bulaşmaması için drone’nuzdaki ön LED’leri de kapatmalısınız. Beyaz dengesi de önemli. Beyaz dengesini kameranız aracılığıyla manuel olarak ayarlayabilir, ardından gerekirse ortam ışığına göre ayarlayabilirsiniz.

Son olarak, resim formatınızı RAW (DNG) olarak ayarlayın. RAW formatı, JPEG’den daha geniş bir dinamik aralığa sahiptir ve hepsinden önemlisi, post prodüksiyonda görüntü işleme yazılımındaki pozlama sorunlarını veya dengelerini yönetmeyi ve telafi etmeyi mümkün kılar.

Buradaki tek sınır, ortamınız tarafından dayatılan sınırlardır. Farklı ışık kaynaklarıyla oynayarak hayal gücünüzü serbest bırakın ve yansımaları avantajınıza kullanın. Gördüğünüz gibi, doğru ayarları bildiğinizde gece havadan fotoğraf çekmek oldukça kolaydır. Ve son olarak, uçuş sırasında birden fazla çekim yapın.

Efsane Çekim:

ODAK – Drone’nuz manuel olarak odaklama yeteneğine sahipse, AÇIN. Manuel odaklama yardımını AÇIN, ardından ışıkları görene ve bina süper net ve keskin hale gelene kadar raf odaklamaya başlayın. Keskin görüntüler gördüğünüzde, gitmeye hazırsınız.

ISO – kameranın ışığa duyarlılığını ölçer. Düşük ISO değeri size daha koyu bir görüntü verecektir. Daha yüksek ISO değeri size daha parlak görüntü verecektir.

Diyafram – ışığın kameraya girmesine izin veren bir delik veya açıklıktır. Lens veya kamera ile kontrol edilebilir. Düşük değer bize daha parlak bir görüntü verir, daha yüksek değer bize daha koyu bir görüntü verir.

Deklanşör hızı – Pozlama süresi olarak da bilinir, bir kameranın deklanşörünün ışığa maruz kaldığı sürenin ölçümüdür. Bu, saniye veya saniyenin kesirleri olarak ölçülür (1 s, 1/4s, 1/8s, vb.).

Drone Gece Uçuşu Fotoğrafçılığına Nasıl Hazırlarsınız?

Drone Gece Hava Fotoğrafçılığı için en iyi modellerin neler olduğunu kontrol edin ve görün.

Kararlı Bir Drone Seçin

Hava fotoğrafçılığında, başarılı uzun pozlama fotoğrafları için kesinlikle en önemli kriter kameranın açıklığı ve deklanşör hızı ile kararlılıktır. DJI Mavic Pro, Phantoms 4 ve diğerleri gibi uçuşlar sırasında çok yüksek stabilite sağlayabilen birçok drone var. Bu nedenle, örneğin Phantom 4 Pro’nunki gibi yüksek hassasiyetlerde iyi sonuçlar elde etmek için kaliteli bir sensöre sahip bir drone’a sahip olmak önemlidir!

İpucu : Bazı modellerde karbon pervaneler kullanarak drone’larınızın dengesini artırabilirsiniz. Bu pervaneler, dronun yükünü biraz artırma olasılığı ile daha fazla hareket hassasiyeti ve daha iyi stabilite sağlayabilir.

Çekim Alanını Önceden İnceleyin

Uçacağınız alanın ayrıntılı bilgisi, mümkün olan en iyi fotoğrafları elde etmek için kritik bir adımdır. Daha önce o bölgede hiç uçmadıysanız gündüz saatlerinde yapmanızı tavsiye ederim. Bunu yaparak, gece fotoğrafçılığınızı etkileyebilecek küçük çevresel değişiklikler fark edebilirsiniz.

Ayrıca gün içinde kalkış ve iniş yerinizi bulun. Çevrenizde gece uçuşunuzu etkileyebilecek çok sayıda ağaç veya yüksek bina olup olmadığına dikkat edin. Onları gece boyunca en iyi şekilde göremeyeceksiniz, bu yüzden bunu aklınızda tutmanız gerekir.

Gece Kalkıştan Önce Ayarları Test Edin

DJI veya Parrot gibi bazı dronlar uzaktan kamera ayarlarına izin verirken, diğer çoğu Quadcopter her zaman bu tür seçeneklere sahip değildir. Bu makinelerin nispeten kısa uçuş süresi göz önüne alındığında, uçuşun ortasında ayarları değiştirmek için 3 veya 4 değerli dakikayı kaybetmek her zaman tavsiye edilmez. Bunun için drone ile havalanmadan önce çekmek istediğiniz fotoğraf/video türüne göre ayarlarınızı yapın.

Uçuş sırasında kameranızı düşük bir eğim açısında, maksimum yaklaşık 15° olacak şekilde konumlandırın; bu, özellikle seyahat modunda akıcı hareketler elde etmenize ve çerçevede pervane olmasını önlemenize olanak tanır.

Drone Pil Durumunuzu Kontrol Edin

Her uçuştan önce pillerinizi %100 şarj etmeniz gerekir. Bu sayede uçuş sırasında oluşabilecek olası risklerin önüne geçebilirsiniz. Örneğin drone’nuzun %20 şarjı kalmışsa, drone size yavaşça eve dönmenizi (RTH) söyler. Ancak %10’da, nerede olursanız olun otomatik olarak kendi kendine inmeye başlar. Bu yüzden uçuş sırasında drone’nuzu kaybetmemek için mutlaka pillerinizi şarj edin ve tercihen yanınızda yedek pil bulundurun.

Hava Koşullarını Dikkate Alın

Geceleri hava durumunu kontrol ettiğinizden emin olun ve özellikle kuvvetli rüzgarlarda uçarken dikkatli olun. Hava kötüyse, çekiminizi bir gece daha erteleyin. Hava koşulları uygun değilse fotoğraflarınızın ve videolarınızın kalitesi düşebilir. Hava durumu, pilotluğu ve atış yapmayı önemli ölçüde etkileyebilir. Bunu önlemek için, rüzgar çok kuvvetli olduğunda, sıcaklıklar çok yüksek veya çok düşük olduğunda veya yağmur veya kar olduğunda uçmaktan kaçınmak en iyisidir.

Drone Gece Fotoğraf Çekimi Artıları ve Eksileri

Artıları:

  • Güzel hava fotoğrafçılığı
  • Benzersiz bir deneyim
  • Nefes kesen resimler

Eksileri:

  • Drone’nuzu test edin ve ayarları yapın
  • Çekimi planlamanız gerekiyor
  • Hava durumunu dikkate alın

Drone Gece Uçuşu ve Fotoğraf Çekimi Sonuç

Ve son olarak, harika görüntüler çekmek için gece drone’nuzla uçmaya karar verirseniz, bu harika bir deneyim olabilir. Çoğu fotoğrafçı, benzersiz bir sahne verdikleri için geceleri uzun pozlu fotoğraflar çekmeyi sever. Geceleri fotoğraf çekmek zorlu bir iştir çünkü etrafınızdaki ortamı göremiyorsunuz, bu yüzden daha iyi bir görüş elde etmek için gün içinde bir test uçuşu yapmanız gerekiyor.

Önce güvenlik gelir! Hiçbirimiz sadece gece çekim yapmak için drone’umuzu düşürmek istemiyoruz. Artık gece çekimlerini nasıl yapacağınızı öğrendiğinize göre, şimdi harika Drone ile gece görüntüleri çekmeye ve geceyi beklemeye hazırsınız. İyi şanslar ve iyi eğlenceler!

Drone hakkında okumaya devam edin…

Related Articles

2 Comments

  1. Teşekkürler uygulamalı harika bir anlatım olmuş. Doğa çekimleri hakkında da yazı bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top button