BilişimTeknoloji Haberleri
Trend

Chatbotlar Covid-19 Zamanlarında Otomasyon

Chatbotlar Covid-19 Zamanlarında Otomasyon. Her ne kadar öngörülemezse de Covid-19, işletmelerdeki zayıflık alanlarında dikkatleri üzerine çekti.

Chatbot ‘un İşletmelerde Otomasyonu

Pek çok işletme acil durum planları oluşturmuş olsa da, bunlar iş güçlerini, tedarik zincirlerini ve müşterileri etkileyen dünya çapında bir kapanmayı düşünmüyordu.

İşletmeler, kriz sırasında karantina, seyahat kısıtlamaları ve insanlara beklenmedik erişim eksikliğinin üstesinden gelerek sürekliliği sağlamak zorunda kaldı.

İnsan yoğunluğu olan endüstriler, operasyonların sürekliliğini garanti etmek için uzak çalışma ortamlarına hızla adapte olmak zorunda kalırken, müşteriler bilgi istemek, arkadaşları, aileleri ve akranlarıyla iletişim halinde kalmak, sorgulama yapmak veya işlemleri gerçekleştirmek için dijital kanallara yöneldi.

Aynı zamanda, çağrı merkezleri, uzun bekleme sıralarına katlanmak zorunda kalan endişeli müşterilerden gelen çağrılarla boğulmuş durumda.

Çok sayıda müşteriye hızlı, çok kanallı ve 7/24 çözümler sunma zorunluluğunun aciliyeti, şirketlerin deneysel yaklaşımlar üzerinde spekülasyon yapmak için zamanları olmadığı ve güvenlerini güvenilir uzmanlara vermek zorunda kaldıkları anlamına geliyor.

Bununla birlikte, işletmeler yapay zeka ve Sohbet Robotları ‘nın hizmetlerini bir sonraki seviyeye taşıma ve iş modellerini ve müşteri yolculuklarını iyileştirme kapasitesini hızlı bir şekilde fark ettiler.

Chatbot ile Yeni Çevrimiçi Hizmetler

Yeterince tasarlanıp uygulandığında, sohbet robotları salgın sırasında şirketlerin güncel bilgileri paylaşmasına, yanlış bilgilerle mücadele etmesine ve sağlıktan hükümetlere, seyahate, sigortaya, telekomünikasyona, bankalara ve daha fazlasına kadar tüm sektörlerde hasarın azaltılmasına yardımcı oldu.

Doğal dil işleme (NLP) de önemli bir özellik haline geldi. NLP, belirli semptomlardan bahseden gönderiler için sosyal medyayı ayrıştırmak için kullanılmıştır.

Özellikle kitlesel kıtlıktan muzdarip, hapsetmenin ilk aşamalarında sıkıntı çeken veya yeni çevrimiçi hizmetleri kullanmayı öğrenen insanlar için bir başlangıç ​​noktası olarak, konuşmaya dayalı yapay zekayı devreye alma ihtiyacı da hızlandırıldı.

İşletmeler, uzaktaki çalışanlarla verimliliği sürdürmek ve yeni talep artışları ve müşteri alışkanlıklarıyla başa çıkmak zorunda kalırken, bir yandan da daha fazla duruma hazırlanmak zorunda kaldı.

Aynı zamanda, evde hapsedilen tüketicilerle, normal aktiviteleri kısıtlanmış olabilir. Ancak taleplerini karşılamak için yeni kullanıcı alışkanlıkları ortaya çıkmıştır.

Örneğin, tüketiciler hala bağlantıda kalmaya ihtiyaç duyuyor ve bunu çevrimiçi yapmak için yeni yöntemlere yöneliyorlar. Büyüyen müşteri beklentileri, sorgu ve taleplerde artışa neden olmuştur.

Müşteri hizmetlerini ve satış etkileşimlerini maliyetleri düşürmek için dış kaynak kullanımı, Covid-19’un neden olduğu kilitlenmeler nedeniyle artık uygulanabilir değil ve şirketler, keskin personel azaltımlarıyla uğraşırken yurt içi çağrı merkezlerine yönelik artan talepleri karşılayamadı.

Çalışanlara erişim eksikliği, emrindeki çoklu dijital kanallar aracılığıyla 7/24 hizmetlere yönelik artan müşteri taleplerinin tam tersidir. Burası, işletmelerin iletişim merkezi vaka çözümlerini geliştirmek ve daha fazla müşteri içgörüleri ve gerçek zamanlı kararlar sağlamak için dijital self servis, otomasyon ve yapay zekanın önemine odaklandığı yerdir.

Yeni Müşteri Talepleri Kaliteli Chatbot Etkileşimi İster

Modern tüketiciler dijital olarak yerli ve etkileşime girdikleri markalardan yüksek beklentilere sahipler. Dijital dönüşümün öncüsü olan şirketler de en zorlu beklentilerle tüketicilere yöneliyor.

Teknolojik gelişimin hızlı hızı, müşteri davranışını dönüştürüyor ve birbirine bağlı, akıllı ve otomatikleştirilmiş özelliklere olan ilgiyi artırıyor.

Sohbet Odaklı Yapay Zekanın piyasaya sürülmesiyle bu 10 yıl, nüfusun üçte birinden fazlasının ekran odaklı iletişimi konuşma odaklı platformlarla değiştiren bir nesle ait olduğunu görecek.

Artan müşteri kaybına sahip böylesine şiddetli bir rekabet ortamında, şirketler en iyi dijital teknolojileri ve müşteri deneyimini sağlama baskısı altındadır.

Müşteri desteğinin işleri doğru yapmak için çok az alanı vardır. Müşteri hizmetleri beklentilerini karşılamadığında tüketicilerin üçte biri markaya olan bağlılıklarını sorgulayacaktı.

İletişim merkezlerinde mükemmel müşteri yolculukları sunan şirketler, daha yüksek öneri oranlarına, müşteriyi elde tutma oranına, gelire ve müşterilerine çapraz satış yapma ve ekstra hizmetler sağlama olasılığına daha fazla sahiptir.

Covid-19, işletmelerin ve çalışanlarının işe gitme ve etkileşim kurma şeklini yeniden tanımladı. Burada, Covid-19 sırasında bazı sektörlerin Chatbotlar ‘dan nasıl yararlandığına bakabiliriz.

Sağlık ve Tıbbi Hizmetlerde Chatbot

Tıbbi hizmetler, daha hızlı kararlar almak için yapay zekayı kullanmaya başladı. Örneğin şeker hastalarının bir mobil uygulama aracılığıyla glikoz seviyelerini izlemesine izin veren sağlık yönetimi platformları ve kişiselleştirilmiş öneriler sunabilen ve potansiyeli ele alabilen Dijital Asistanlar gibi, yükselişte.

Sağlık illa ilaç anlamına gelmek zorunda değildir. Spor salonları ve spor markaları, stresle mücadele etmek ve motivasyon sağlamak için sanal sınıflar, kişiselleştirilmiş egzersizler, beslenme bilgileri ve araçlar sağlayarak aktif kalmak için sosyal medyaya ve uygulamalara da yöneldi.

Finansal Hizmetlerde ChatBot

Covid-19, bankaların müşterilere yeni dijital çözümler sağlama ihtiyacını hızlandırdı.

Bankalar, er ya da geç, insan yardımının kendi sektörlerinde asgariye indirilebileceğini kabul ettiler. Fiziksel şubeler kapanıyor ve robotlar işi daha hızlı ve 7 gün 24 saat sürdürebiliyor. Gelişmiş konuşma yapay zekasına sahip bazı durumlarda , üstün bir kullanıcı deneyimi sunabilirler.

Sohbet robotları, yalnızca bilgi ve kişiselleştirilmiş tavsiyeler sağlamakla kalmayıp aynı zamanda politikaları yenileme, para iadelerini işleme ve kredi kartı limitlerini değiştirme gibi görevleri yerine getirerek müşteri desteğini geliştirmek için etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Dolandırıcılığın önlenmesine ve iç operasyonların yönetilmesine yardımcı olarak, diyaloğa dayalı yapay zeka, bankaların yüksek kaliteli kullanıcı deneyimleri sağlamak için hem robotlardan hem de insanlardan yararlanmasına yardımcı oldu.

Bir Accenture raporu, bankacıların neredeyse % 80’inin yapay zekadaki ilerlemelerin bankalara “insan benzeri bir müşteri deneyimi” sunmasını sağlayacağını düşündüğünü ve % 76’sının robotların önümüzdeki üç yıl içinde müşteri etkileşiminde öncü olacağına inandığını belirtiyor.

Telekom Sektöründe Sohbet Robotları

Telekom sektörü yenilikçi dijital teknolojiyi her zaman hızlı bir şekilde uygulamaya koymuştur. Aynı zamanda yeni iş modellerini uygulamak ve gerçek zamanlı verilerin, yeni teknolojilerin ve gelişmiş müşteri desteğinin yükseltilmiş kullanımı ile küresel ağını geliştirmek için kullanılır.

Mobil cihazlara öncelik veren bir dünyada, telekomlar makine öğrenimine ve yapay zekaya yöneldi ve uygulamalarını daha müşteri odaklı hale getirmeye başladı.

Covid-19, yeni talepleri olan ve evde hapsolmuş kullanıcılar için sorunları çözmek için müşteri deneyimlerini güçlendirme ihtiyacını hızlandırdı.

Daha iyi geniş bant anlaşmaları ve akıllı ev asistanlarına olan talep, iletişim merkezlerini batırdı ve telekomlar, teknik sorunları çözmek, dolandırıcı faaliyetleri önlemek ve insan temsilcilerinin arka ofis operasyonlarına ve eğitime odaklanmasına izin vererek iş gücü üretkenliğini artırmak için konuşmalı yapay zekayı kullanıyor.

Ek olarak, telekomlar, müşteriler hakkında bilgi edinebilen ve gelecekteki etkileşimlerini uyarlayabilen, birden fazla kanal aracılığıyla kişiselleştirilmiş tavsiyeler sunan ve her bir müşterinin tercihlerine göre senkronize olan promosyonlar ve çapraz satışlarla satışları artıran sohbet robotlarına güveniyorlar.

ChatBot ‘lar bu platformlarla RPA entegrasyonunu en üst düzeye çıkararak, telekomların sorguları çözmesine yardımcı olur, aynı zamanda sorunsuz işlemler gerçekleştirir, hesaplar açar, daha iyi anlaşmalar önerir ve kişiselleştirilmiş yükseltmeler yapar.

Chatbot ‘lar Sigorta Sektöründe

Finansal hizmetler gibi, sigorta şirketleri de otomatik self servisten ve gelişmiş sohbet robotlarının çok sayıda kanal üzerinden ve birden çok dilde kişiselleştirilmiş, 7/24 bilgi sağlama becerisinden yararlanmıştır.

Motor, seyahat, sağlık, yaşam ve ev gibi çeşitli sektörleri kapsayan sigorta süreçleri, büyük miktarlarda bilgiyi işleyebilir ve sohbet robotları, ya insan temsilciler için bir yedek olarak ya da self servisten geçen müşteriler için bir rehber olarak çok yararlı olabilir veya veri ağırlıklı süreçleri de olsa tekrarlayan çözümleyen bir asistan olarak.

Perakende ve E-ticaret Chatbotu

Covid-19, halihazırda yeni dijital trendlere uyum sağlama ihtiyacına tanık olan bu oldukça rekabetçi sektöre daha fazla değişiklik getirdi. Müşteriler, alışveriş deneyimlerinin olabildiğince sorunsuz, anında, kişiselleştirilmiş ve kullanışlı olmasını bekler.

İnsanlar evlerde hapsolup mobil cihazlarında uzun zaman geçirirken, yeniden pazarlama kampanyaları ve reklamcılık yoluyla markalarıyla çok daha fazla etkileşim kuruyorlar.

E-ticaret ve çevrimiçi alışveriş, insanlar rahatlık veya kısıtlamalar nedeniyle de olsa mağazalara gitmeden mal satın almanın yollarını aradıkça çarpıcı bir şekilde arttı.

Bu kadar çok cihaz kullanan ve markalarına çeşitli temas noktaları aracılığıyla erişen müşterilerle, sektörde kesintisiz çok kanallı kullanıcı deneyimlerine yönelme konusunda artan bir ihtiyaç vardır ve sohbet robotları mükemmel yardımı sağlayabilir.

Covid-19, henüz yeni teknolojileri ve sohbet robotlarını benimsemeyen birçok işletme için alarmları başlattı. Ancak bu teknolojileri kullanmanın olumlu kullanım durumları ve diyaloğa dayalı yapay zekayı benimsemekte hızlı davranan şirketlere sağladığı rekabet avantajı ön plana çıktı. Çoğu şirketin dijital dönüşüm planlarından biri.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu