Dijital İnovasyon

2021 İnovasyon Ana Teması Teknoloji

2021 İnovasyon Ana Teması Teknoloji. 2021’deki inovasyonun ana çekirdeğinde teknolojinin olması bekleniyor.

İcatlar ve yeniden icadın anası olan 2020, yeni şeylerin ve eski teknolojilerin yeniden yaşandığı bir yıl oldu. Covid-19 salgını tarafından yağmalanan ve ekonomik çalkantıdan etkilenen 2020, bir roller coaster yolculuğundan başka bir şey değildi.

Küresel krizle yüzleşmesine rağmen, inovasyon hala araştırmacıların ve bilim adamlarının zihninden çıkış yolunu buldu. Nedeni, zorunluluk her zaman oradaydı. Ancak şimdi yeni umutlarla başlayan 2021 yılındayız. Bu yılın çekirdeğinde teknoloji ile daha fazla yenilik getirmesi bekleniyor.

2020 her sektörde çok fazla değişiklik görüldü. Dahası, insanların zihniyetleri de bir ölçüde değişti. Pandemiden sonra tüketicilerin alışveriş tercihleri ​​ve öncelikleri aynı değildir. Ayrıca, çeşitli alanlardaki şirketler, uzaktan çalışmayı rahatça yapabilmek için dijital teknolojileri benimsemiştir.  Şirketler, salgın sonrası dünya için esneklik ve teçhizat oluşturma çabasıyla yeni dijital yetenekler geliştirmek için acele ederken, yenilikler dijitalleşmeyi kolaylaştırmak için teknoloji radarına giriyor.

Dijital göçebelik, hayırseverlik ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri (SDG), 2021’de popüler anahtar kelimeler olacak. Bu yıl, dijital alanı kaplayan daha fazla yenilikle birlikte büyük ölçüde teknolojiye dayanacak.

2021 İnovasyon Yenilikleri

Sağlık hizmetleri ilaç geliştirmede daha fazla teknoloji kullanacak ve teletıp düzene girecek. Salgından öğrendiğimiz tek şey, her zaman krize hazırlıklı olmaktır. Kimse bir virüsün patlamasını ve bizi evlerimize kilitlemesini beklemiyordu.

Kilitlenmenin yanı sıra, Covid-19 salgını bize sağlık tesislerinin ve ilaçların ne kadar önemli olduğunu öğreten bir sağlık devrimi başlattı. İlaç geliştirme genellikle 10 yıldan fazla süren ve piyasaya sürülmesi, insanlara ulaşmak için sadece altı ay sürdü.

Hızlandırılmış aşı üretiminin, deneme ve onayının arkasında teknoloji büyük bir rol oynadı. Araştırmacılar birçok geleneksel klinik araştırmayı askıya aldılar veya çevrimiçi konsültasyonlar yaparak ve uzaktan veri toplayarak sanal bir yapıya geçtiler.

Uzaktan klinik denemelerin nasıl iyi çalıştığını gördükten sonra, 2021 süreci devam ettirmek için daha fazla araç ve özelliğe sahip olacak. İnovasyon, aşı üretiminde ve testinde daha fazla çiçek açacak.

Covid-19 dışında diğer hastalar da pandemi sırasında sağlık kriziyle karşı karşıya kaldı. Bundan böyle, birçok özel ve kamusal uygulama, görüntülü sohbetler, AI avatar tabanlı teşhis ve temassız ilaç teslimi yoluyla teletıp hizmetleri sunmaya başladı.

BFSI, Teknolojiyi Kullanan Çalışanlara Sahip Olacak

Bankalar ve finans kurumları 2025 yılına kadar AI yatırımlarında % 86 artış bekliyor. Daha fazla finansman, araştırma ve geliştirmeye daha fazla para anlamına geliyor. Bundan böyle, finans şirketleri ve bankalar, yapay zekanın tüm potansiyelinden yararlanma fırsatına sahip olacaklar.

Ayrıca, daha fazla teknik olmayan insan basit teknik işler yapmaya başlayacak. Bu , basit kullanım araçlarına odaklanan fintech’te daha fazla yenilikle gelecek . Teknik personelin makineleri ve teknolojiyi idare etmesi için görevlendirildiği geleneksel yöntemden farklı olarak, meslekten olmayan kişiler de aynı şeyi güncellenmiş özelliklerin yardımıyla yapabilir.

Gelecek, teknik geçmişi olmayan çalışanların derin öğrenme tekniklerinden yararlanan önceden oluşturulmuş uygulamaları kullanarak yapay zeka modelleri oluşturmasına olanak tanıyacak.

İnşaat İnovasyonla Her Açıdan Yeniliğe Kavuşacak

3D baskı inşaat sektörünün kova listesinde, bina endüstrisi 2021 ve daha fazla büyük değişiklikler göreceksiniz. Zaten, Concur gibi yeni şirketler, beton hakkında gerçek zamanlı kalite ve içgörü sağlamak için IoT ve sensörleri kullanıyor ve bu da “beton dökümü akıllı” hale getiriyor.

Yepyeni inşaat fikirlerinden, uzaktan çalışma için bina alanını yeniden düşünmeye ve optimize etmeye kadar, inşaat sektörü 2021’de büyük bir geçiş sürecinden geçecek.

Binayı kırmadan hareket ettirmek gibi daha çok kavram sektörden çıkacaktır. Dahası, 3B yazdırılan evler şimdiden insanları şaşkına çeviriyor. Örneğin, Prag merkezli mimarlık stüdyosu Scoolpt, sadece 48 saat içinde inşa edilebilen ve su üzerinde yüzen bir yapı olan Prvok adlı 43 metrekarelik bir 3D baskılı evin açılışını yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu