Akıllı Otomasyon ve Dijital İşletme
Akıllı Otomasyon ve Dijital İşletme. 2021 ‘de İstihbarat Otomasyonunun Dijital İşletme üzerindeki etkisi.
Akıllı Otomasyon Teknolojileri ve Dijital İşletmeler İçin Vaatler
Akıllı Otomasyonun benimsenmesinin hızı son birkaç yılda hızlandı. Günümüzün her şirketi, karmaşık süreçlerini otomatikleştirmek ve görevleri hatasız hale getirmek istiyor. Doğru uygulanırsa, otomasyon türleri ve boyutları ne olursa olsun şirketlere önemli faydalar sağlar.
Akıllı otomasyon, şirketlerin dijital dönüşüm yolculuğunda yeni bir teknolojik dalga haline geliyor. Yapay zeka ve robotik süreç otomasyonunu birleştirir.
Dijital İşletmede Akıllı Otomasyon
Akıllı otomasyon, iş gücü ihtiyacını ortadan kaldıran, hizmetlerin öngörülebilirliğini ve güvenilirliğini artıran ve maliyetleri düşüren çeşitli stratejileri, becerileri, araçları ve teknikleri bir araya getiren genel bir terim olarak tanımlar.
Günümüz iş dünyasında, her şirketin daha çevik ve gerçek zamanlı öngörüleri toplama ve kullanma konusunda becerikli olması gerekiyor. İşletmeler ayrıca, özelleştirilmiş hizmetler sunmalarına yardımcı olan müşteri beklenti ve ihtiyaçlarına daha fazla uyum sağlamalıdır.
Akıllı Otomasyonun Sağladığı Avantajlar
- En aza indirilmiş maliyetler ve yüksek yatırım getirisi
- Gelişmiş müşteri deneyimi
- Artan süreç verimliliği
- Artırılmış arka ofis işlemleri
- Güçlendirilmiş iş gücü üretkenliği
- Daha etkili izleme ve dolandırıcılık tespiti
- Gelişmiş Çevrim Süresi
- Çalışanların yetkilendirilmesi
- Ürün ve hizmet yeniliği ve daha fazlası
Akıllı Otomasyonun Zorlukları
- Nitelikli işgücü sıkıntısı
- Artan siber güvenlik tehditleri
- Esneklik kaybı
- Yatırım maliyetleri
- Eski sistemlerle entegrasyon ve daha fazlası.
Gelecekteki İşletmeler için İşe Yarayan Otomasyonun Değeri
Akıllı otomasyon kalıcıdır. Raporlar, küresel iş liderlerinin yüzde 86’sının, kuruluşlarının sektörlerinde ilerlemek için önümüzdeki 5 yıl içinde bu teknolojiyi kullanmaları gerektiğine inandığını gösteriyor.
Bir başka rapora göre, CEO’ların yüzde 42’sinin dijital dönüşüm sürecine çoktan başladığını, yüzde 56’sının ise otomasyonun uygulanmasıyla şimdiden yüksek kazançlar elde ettiğini ortaya koydu.
Robotik süreç otomasyonunun benimsenmesinin kuruluş genelinde yıldırım hızında arttığı inkar edilemez. Bu, şirketlerin dijital dönüşüm yolculuğuna yardımcı olan en önemli teknolojilerden biridir.
Akıllı Otomasyon, Dijital Dönüşümde Sonraki Adımdır
İşletmeler, iş süreçlerini otomatikleştirerek, tekrarlayan görevlerin yükünü hafifletebilir ve çalışanlarını daha yenilikçi görevlere daha fazla zaman ayırmaları için serbest bırakabilir.
Akıllı otomasyon, işletmelere belgeleri okuma, yapılandırılmamış verileri anlama ve bilgi alma gibi farklı şekillerde yardımcı olabilir. Daha sonra ne yapılacağını daha da iyi çözebilir.
Bir kuruluşun onsuz yaşayamayacağı değeri sunabilen birkaç IA teknolojisi vardır. En iyi akıllı kurumsal teknolojilerden bazıları hiper otomasyon, makine öğrenimi, sohbet robotları, RPA, IoT, bilişsel bilgi işlem, tahmine dayalı analitik ve metin ve konuşma analitiğidir.
McKinsey araştırması, akıllı otomasyonla deneyler yapan birçok sektördeki şirketlerin, görevlerin yüzde 50-70’ini otomatikleştirmenin bir sonucu olarak yıllık yüzde 20-35 çalışma oranı verimliliklerine tanık olduklarını ortaya koyuyor.
Ayrıca, düz işlem süresinde yüzde 50-60 oranında bir azalma ve genellikle üç haneli yüzdelerde yatırım getirisi yaşıyorlar.
Akıllı otomasyon teknolojileri, işletmelerin diğerlerinin yanı sıra hacimli verileri işleme veya işgücü kıtlığı ve maliyetleri gibi işletmelerinin işleyişi ile ilgili belirli zorlukları ele almasına yardımcı olur.